Carmen

“Al op 16 jaar ontwikkelde ik mijn interesse voor de werking van het menselijk lichaam. Sindsdien is die interesse enkel toegenomen en is het beter doorgronden en genezen van dat lichaam mijn drijfveer geworden.”

 

In 2003 ben ik mijn opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (5 jaar) aan de UGent begonnen. In 2008 behaalde ik het diploma ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – afstudeerrichting Orthopedische Revalidatie’. Aansluitend hierop startte ik de postgraduaat-opleiding ‘Manuele Therapie’ die resulteerde in de gelijknamige beroepsbekwaamheid. In 2010 begon ik met de deeltijdse opleiding osteopathie aan de ‘International Academy of Osteopathy’ in Gent waardoor ik nu in bezit ben van zowel het basis- (DO) als masterdiploma osteopathie. Sinds 2015 ben ik dan ook actief als osteopaat en kinderosteopaat, erkend door alle ziekenfondsen.

Naast mijn praktijk ben ik eveneens verbonden als docent, thesis- en stagebegeleidster aan de ‘International Academy of Osteopathy’. Mijn specialisaties: osteopathie bij zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

Bijkomende opleidingen:

 
 • Eén-jarige postacademische opleiding pediatrie
  (IAO-Gent)
 • Twee-jarige postacademische opleiding osteopathie bij kinderen
  (IAO -Bucks University- Antwerpen)
 • Postgraduaat osteopathie bij kinderen F. De Bakker deel I en II
  (Centrum voor osteopathie- Antwerpen)
 • Korte hefboomtechnieken D. Herbert
  (Fico- Antwerpen)

Bram

Net als bij Carmen begon mijn opleiding in 2003 en vijf jaar later resulteerde dit in het diploma ‘Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ (UGent), afstudeerrichting ‘Orthopedische Revalidatie’. Aansluitend ben ik de opleiding osteopathie gestart aan de ‘Academy of Osteopathy’ in Gent. Begin 2014 behaalde ik mijn basisdiploma (DO) en anderhalf jaar later het Master diploma, ondersteund door de universiteit van Innsbruck (Oostenrijk). Vandaag ben ik actief als osteopaat en erkend door alle ziekenfondsen.

Bijkomende opleidingen:

 
 • Osteopathie in de sport
  (1 jaar opleiding aan IAO- Gent)
 • Mckenzie Therapie
  (2 jarige opleiding aanMckenzie instituut- Antwerpen)
 • Biochemical tools in de osteopathie
  (Still More- Antwerpen)
 • Korte hefboomtechnieken D. Herbert
  (Fico- Antwerpen)
 • Acupuntuur in opleiding
  (3 jarige opleiding aan ICZO- Antwerpen)