Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit?

acupunctuur behandeling

Vele mensen weten dat acupunctuur bestaat, dat het een “alternatieve” behandelingsmethode is en dat het iets te maken heeft met naalden prikken. Maar hoe ziet een behandeling eruit? Dat is minder gekend. We leggen het hieronder haarfijn uit!

1. Een uitgebreide vragenlijst.

Bij het begin van een behandeling zal je altijd een vragenlijst krijgen. Afhankelijk van de klacht zal die vragenlijst vooraf naar jullie worden doorgestuurd via email ofwel op het moment van de behandeling bij het begin worden afgenomen. Schrik niet, die vragenlijst is héél uitgebreid. Maar dit is relevant om verschillende klachten/symptomen te kunnen samen leggen. Het geeft dan ook een beter idee van de systemen die betrokken zijn en over hoe de behandeling moet worden opgebouwd.

afnemen van een vragenlijst

2. Aanprikken van de punten

De vragenlijst maakt duidelijk welke punten moeten worden geprikt en welke strategie zal worden gevolgd. Na het uitkleden en het ontsmetten van de huid worden de naaldjes geprikt. Afhankelijk van de plaats zijn er verschillende soorten naalden. In het aangezicht bijvoorbeeld worden er naaldjes gebruikt die op een nog fijnere manier kunnen geprikt worden. Doet het prikken pijn? Wel, dit hangt af van de plaats! Tenen zijn gevoelige plaatsen en polsen kunnen dat ook zijn maar alle andere plaatsen zijn zo goed als pijnloos. Bovendien bevestigen onze patiënten dat dit heel goed meevalt.

prikken van een acupunctuurnaald

3. 20 minuten laten inwerken

Eenmaal alle naaldjes geprikt zijn (de ene behandeling zijn dat er meer dan de andere), blijven ze er in voor een 20 tot 30- tal minuten. Dit is om het effect op het lichaam/zenuwstelsel zo groot mogelijk te maken. Het is dan de bedoeling om als patient die tijd te gebruiken om tot rust te komen.

Na het prikken van de naalden, ongeveer 20 minuten laten inwerken

4. Afronden van de consultatie

Na die 20 à 30 minuten worden de naaldjes eruit gehaald en mag je je terug aankleden. Op dat moment zal er dan ook besproken worden als en wanneer er een vervolg afspraak nodig is.

Afspreken als en wanneer een volgende afspraak nodig is.

We hopen dat deze blog meer duidelijkheid biedt over hoe een acupunctuur behandeling eruit ziet. Indien je hierover nog vragen zou hebben of je wil weten als acupunctuur jou kan helpen, aarzel niet om Bram te contacteren. Hij is steeds bereid om al jouw vragen te beantwoorden. Ben je overtuigd, kan je hier altijd een afspraak maken. Wil je graag nog meer over acupunctuur lezen? Volg onze facebookpagina of instagram waar we regelmatig andere weetjes posten.